Kultasepänliike Suokko

Kultasepänliike Suokko on aito kultasepän perustama ja johtama suomalainen kuluttajia ja alan yrityksiä palveleva kultasepänliike.

Historia

Myymälämme Tampereella
Myymälämme Tuomiokirkonkadulla Tampereella

Iiro Suokko aloitti kultasepän opin Porissa 1987. Kultasepäksi valmistumisen jälkeen Suokon Porissa 1991 perustama yritys jatkaa edelleen samalla pohjalla. 

Alkuun Iiro Suokko palveli vain kultasepänalan myymälöitä tilauskoruja tehden. 

Suokon muutto takaisin kotikaupunkiin, oman myymälän avaaminen, kolme liikepaikan vaihtoa Tampereella ja korujen tukkumyynnin aloittaminen ovat olleet suurimmat askeleet nykyiselle monimuotoiselle yritykselle. 

Oma timanttikorumallisto, timanttien maahantuonti, erittäin laaja kihlasormusmallisto ja sveitsiläiset laatukellot ovat nykyiset liiketoiminnan painopisteet.  Liikevaihto tilikausilla  2013 ja 2013  on ollut lähes 3 milj euroa.

Kultasepänliike Suokko on ollut  Suomen Kelloseppäliiton jäsen vuodesta 2004. Suomen Gemmologisen Seuran jäsenyys on aina henkilöjäsenyys, Kultasepänliike Suokkoa edustaa diplomigemmologit Teija ja Iiro Suokko.

Jalokivilaboratorio

Parhaaseen asiakaspalveluun kuuluu mielestämme asiantuntemuksen lisäksi myös asianmukainen ammattilaisen välineistö. Olemme panostaneet huomattavasti jalokivien tunnistamisen koulutukseen, sekä erityisesti timanttien tutkimiseen soveltuvaan jalokivilaboratorioomme. Pidämmekin omaa laboratoriotamme teknisesti Suomen edistyksellisimpänä. Meillä on mm. valokuvaukseen ja pintaviimeistelyn tarkistukseen soveltuva Avalon ja led valaistuksella varustettu D-Scope timanttimikroskooppi, hionnan luokitteluun soveltuva Helium-skanneri, erittäin harvinainen symmetrian ja valonpalautuksen tutkimusväline FireScope sekä kaikki tavanomaisemmat tutkimusvälineet masterkivineen. 

Tutkimustyössä käytämme hyväksi Octonus yhtiön ohjelmistoja. 

Emme kirjoita todistuksia asiakkaidemme lukuun, mutta annamme mielellämme suullisen mielipiteen jalokivestäsi. Myymiemme jalokivien mukana tulee luonnollisesti oma todistuksemme.

  • D-Scope timanttimikroskooppi
  • Helium-skanneri
Myymälämme Tampereella
Jalokivilaboratoriomme työvälineistöä

B-to-B myynti

Myymme Suokko Timanttikoruja ja timantteja sekä Auria kihlasormuksia valikoiduille jälleenmyyjille. Kultasepänliike Suokko toimii myös Sambol, Harwear ja Diamonfire tuotteiden maahantuojana.

Liiketoiminnan perusarvot

Missio

  • Luomme kestävää iloa koruilla ja kelloilla

Visio

  • Palvelumme ja tuotteemme antaa asiakkaillemme mahdollisuuden valita paras ratkaisu. Kasvatamme valikoimaamme valikoiden markkinoiden korkealaatuisimmat tuotteet ja palvelut.

Arvot

  • Jatkuva koko henkilökunnan koulutus asiantuntemuksemme perustana.
  • Sitoutuminen kokonaisvaltaisesti yhteiskunta- ja ympäristövastuulliseen liiketoimintaan. Olemme 100% sitoutuneet Kimberlyn sopimukseen, joka estää konfliktitimanttien pääsemisen markkinoille.
  • Sitoudumme myös The Council for Responsible Jewellery Practices ohjelmaan jonka tunnuslause "Our objective is to promote responsible ethical, social and environmental practices throughout the diamond and gold jewellery supply chain, from mine to retail" vapaa käännös on seuraava: Tehtävämme on edistää vastuullisia, eettisiä, sosiaalisia ja ympäristöystävällisiä käytäntöjä koko timantti- ja korutuotannon tuotantoketjussa, kaivoksesta myymälään.
  • Kuluttajasuojan ja kuluttajan oikeuksien tarkka noudattaminen.
  • Markkinoinnin oikeellisuus. Emme markkinoinnissamme harhauta kuluttajaa kaksoishinnoittelulla tai muilla alalle tyypillisillä keinoilla, kuten valheellisilla prosenttialennuskampanjoilla. Kulta- ja jalokivikorut eivät ole sesonkituotteita, joiden kysyntä vaihtelisi vuodenaikojen mukaan, eikä niiden tuoreus kärsi neljännesvuosittain. Tällaisten kampanjoiden edellytys olisi korotetut lähtöhinnat. Asiakkaanamme voit luottaa korujemme hinnan olevan mahdollisimman edullisia jo alunperin sekä aina kestävän vertailun kilpailutilanteessa. Tarjouksemme ja kampanjamme perustuvat todelliseen kertaluontoiseen hinnanalennukseen.